1. Online Gokken voor Geld
  2. News
  3. Loket Kansspel lanceert WK campagne: “Wedden? Wat voor speler ben jij?”
  1. Online Gokken voor Geld
  2. News
  3. Loket Kansspel lanceert WK campagne: “Wedden? Wat voor speler ben jij?”

Loket Kansspel lanceert WK campagne: Wedden? Wat voor speler ben jij?

Het WK-seizoen is aangebroken en daarmee ook de eeuwenoude traditie van gokken op voetbalwedstrijden. Loket Kansspel wil gokkers helpen zich bewust te worden van hun gewoonten en creëerde daarom een quiz getiteld “Wedden? Wat voor speler ben jij?” Met deze test kunnen gebruikers hun eigen gokgedrag beoordelen. Goed voorbeeld doet volgen: de Belgische Kansspelcommissie lanceerde afgelopen september die gericht is op de Illusion of Control.

Campagne tijdens het WK Qatar 2022

De campagne begint met de tekst “Wedden? Wat voor speler ben jij?” om mensen kritischer te laten nadenken over het bedrag dat ze inzetten. Het doel hiervan, dat voornamelijk gericht is op mensen tussen 18 en 25 jaar, is vanwege het WK voetbal dat afgelopen weekend in Qatar van start is gegaan. Door mensen bewust te maken van gokken en de risico’s ervan, hopen we de kijk van jongeren erop te veranderen.

Gamalyze is een spel dat risico’s in kaart brengt en spelers meer leert over hun gamegedrag. Het spel is beschikbaar op de website loketkansspel.nl Het doel van het spel is om zoveel mogelijk geld te verdienen door kaarten te selecteren uit vier willekeurige decks. Elke kaart kan winst of verlies opleveren, en je begint met 2000 dollar speelgeld. Je moet uiteindelijk in totaal 80 kaarten selecteren. Daarna worden je zetten geanalyseerd en krijg je feedback op maat.

Deze feedback omvat tips over gokgedrag, advies over verantwoord spelen en verwijzingen naar lokale hulpdiensten.

Wat doet het Loket Kansspel?

Het Loket Kansspel staat klaar om spelers met gokproblemen te helpen. Sinds 1 oktober 2021 hebben ze een 24-uurs meldpunt dat gebeld kan worden of een bericht op Whatsapp. Zij gaan in gesprek met de probleemgokker en verbinden hen met andere organisaties die in hun omgeving kunnen helpen. Met de introductie van dit spel zet Loket Kansspel een stap naar verantwoord gokken door deze campagne midden in het WK-seizoen te lanceren. Met Gamalyze hopen ze jongeren bewust te maken van de mogelijke risico’s van gokken en hen tips te geven om beter geïnformeerde beslissingen te nemen tijdens het spelen.

Het Loket Kansspel is een belangrijk bestedingsdoel voor het Verslavingspreventiefonds, dat is opgericht als direct gevolg van de Wet Kansspelen op Afstand. Loketkanspel.nl geeft handige tips, adviezen en informatie over verantwoord gamen en wat te doen bij probleemgedrag.

Vindt u dit bericht interessant of nuttig? Deel met anderen
Over de Auteur
Nodar

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Nodar, ik ben de SEO redacteur bij EchtGeldSpeler.com. Ik doe al meer dan 15 jaar aan SEO en ik werk nu al 7 jaar in de SEO van gokken en ik weet veel over online casino’s! Ik hoop dat u deze website interessant en nuttig vindt. Veel succes!

Commentaar