Verslaving in de praktijk: Een inkoper verduistert een half miljoen euro

Een Heleboel Euros

Hoe noem je een medewerker die een half miljoen euro verduistert? Een ‘miljoenair-in-de-maak’!

Een medewerker die verslaafd was aan gokken en cocaïne heeft tussen januari 2020 en februari 2022 op geraffineerde wijze meer dan tweehonderd keer geld van het bedrijf waar hij werkzaam was naar zijn eigen bankrekening overgemaakt. In totaal heeft hij een bedrag van meer dan een half miljoen euro verduisterd. Op 20 februari 2023 heeft de rechtbank verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Bij de bepaling van de straf heeft de rechtbank ook rekening gehouden met de inzet die verdachte heeft getoond om zijn leven een positieve wending te geven.

De rechter heeft de uiteindelijke bevoegdheid bij de beoordeling van de schuld en de passende straf voor zowel bewezen feiten als beschuldigden. Bij het bepalen van passende straffen houdt de rechtbank rekening met alle relevante factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: De ernst van de gepleegde misdaad(sen), de onderliggende omstandigheden, de persoonlijke kenmerken en omstandigheden van de dader.

De persoon die verantwoordelijk is voor dit misdrijf is een man die lijdt aan een aanhoudende verslaving, waaronder gokken en cocaïne. Ten tijde van zijn misdrijf was hij in de greep ervan; gedreven om geld te verwerven om de uit zijn verslavingen voortvloeiende schulden te betalen en deze verder te ondersteunen. Daarbij maakte hij misbruik van middelen die hij onttrok aan zijn functie (inkoop en/of verkoop en/of administratie).

Nadat hij verschillende stappen had ondernomen om zijn leven te beteren en sinds december 2021 een verslavingsbehandeling had gekregen, kreeg de verdachte een straf van 16 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Hij moet zich 3 jaar lang aan de reclasseringsregels houden, anders zal hij de volledige gevangenisstraf uitzitten.

Vindt u dit bericht interessant of nuttig? Deel met anderen
Over de Auteur
Nodar
Nodar

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Nodar, ik ben de SEO redacteur bij Echt Geld Speler. Ik doe al meer dan 15 jaar aan SEO en ik werk nu al 7 jaar in de SEO van gokken en ik weet veel over online casino’s! Ik hoop dat u deze website interessant en nuttig vindt. Veel succes!

Commentaar